Оригинално Заглавие: Mis Adorables Vecinos
Българско Заглавие: Моите мили съседи
Жанр: Комедия
Година: 2004-2006
Държава: Испания
Език: Испански
Времетраене: 60 Минути / 66 епизода
Статус на сериала: Завършен / 5 сезона
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Войната на световете в комшийски вариант се разразява между две коренно различни по манталитет и социален статус семейства. За това разказва испанският комедиен сериал „Моите мили съседи”.

Мариано Санчес и Лола Минго (зарзаватчия и фризьорка) са “парашутисти” в квартала на богатите. Ернесто Сандовал (пластичен хирург) и Клаудия Ваядарес (журналистка в списание за интериорен дизайн) пък са типични представители на заможната средна класа. Санчес са се “приземили” в къща-близнак до Сандовал след като едното от трите им деца (десетгодишната Шийла) е спечелило телевизионно съзтезание, превърнало го в музикална звезда, и е сбъднало мечтите им за къща с двор, прислужница и по-висок стандарт.

Сем. Сандовал, също с три деца, е дълбоко нещастно от новите си съседи, които смята за парвенюта и не пропуска случай да се изгаври с тях по всакякъв повод. Въпреки сарказма и надутостта си обаче, Клаудия понякога е дружелюбна и прави по някоя услуга на новата си комшийка (като да й даде препоръка за членство във VIP-фитнесклуба например).

От самото начало отношенията между семейство Санчес и техните съседи са драматични. Но и комични. За щастие, поне децата от двете враждуващи подмолно и открито фамилии, се разбират. Или така е само на пръв поглед?  До какво ще доведат закачливите реплики между Рафа Санчес и Лаура Сандовал? Ще се превърнат ли те в омиротворители на новите Монтеки и Капулети?