Оригинално Заглавие: The Americans
Българско Заглавие: Американците
Жанр: Криминален, Драма, Мистерия, Трилър
Година: 2013-2018
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 60 Минути / 75 епизода
Статус на сериала: Завършен / 6 сезона
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


АМЕРИКАНЦИТЕ е драма за сложния брак на двама КГБ шпиони, представящи се за Американци, живеещи в покрайнините на Вашингтон, малко след избирането на Роналд Рейгън за президент.

Действието в сериала се развива около Филип (Матю Райс) и Елизабет (Кери Ръсел) Дженингс, които имат две деца: 13-годишната Пейдж (Холи Тейлър) и 10-годишния Хенри (Кейдрик Селати), които не знаят нищо за самоличността на родителите си. Уреденият брак на Филип и Елизабет с всеки изминал ден става все по-страстен и истински, но постоянно е поставян на изпитания от ескалиращата Студена война и интимните, опасни и цинично забавни взаимоотношения, които трябва да поддържат с мрежата от шпиони и информаторите под техен контрол. А нарастващата привързаност на Филип към американските ценности и начин на живот усложняват допълнително отношенията на двойката.

Напрежението се повишава и от пристигането на нов съсед: Стан Биймън (Ноа Емерих) – ФБР агент. Стан и партньорът му агент Крис Амадор (Максимилиано Ернандес) са членове на нов отдел на Контраразузнаването, натоварен с борбата с чуждестранните агенти на американска земя, включително с руските КГБ шпиони, представящи се за американски граждани.