Оригинално Заглавие: Planes
Българско Заглавие: Самолети
Жанр: Анимация, Приключенски, Комедия, Семеен
Година: 2013
Държава: САЩ
Език: Английски, Испански, Български (дублаж)
Времетраене: 91 Минути
Част от поредица: 1 >>
Спин-оф на: Колите (2006)
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


В изпълнената с приключения 3D анимационна комедия „Самолети“ попадаме в рискования и вълнуващ свят на владетелите на небесата. Големи, малки, спортни, бойни, състезателни и дори селскостопански самолети обитават небето над целия свят – от Мексико до Индия и Далечния север.

Дъсти е самолет от малко градче с големи мечти - да се състезава с истинските асове високо в небето. Въпреки че конструкцията на селскостопански самолет  ограничава шансовете му за победа, а и се бои от високото, Дъсти се обръща за помощ към ветеранът-авиатор от флота Скипър, който единствен може да го подготви за въздушното състезание.

В надпеварата „С криле около света“ Дъсти ще трябва да се изправи срещу Рипслингър - настоящия шампион в състезателната лига, а куражът му ще бъде поставен на сериозно изпитание. Когато се устремява към висини, каквито не е и сънувал, че е възможно да достигне, Дъсти проявява смелост, която го превръща  в истинско вдъхновение за смаяния свят. Дъсти е малък, провинциален самолет, който мечтае да стане състезател в най-голямата въздушна надпревара на света... Но има малък проблем - изпитва страх от високо.

С помощта на колоритните си приятели и помощници Дъсти успява да превъзмогне страховете си и се приготвя за най-голямото предизвикателство в живота си.