Оригинално Заглавие: Elysium
Българско Заглавие: Елизиум
Жанр: Екшън, Драма, Сай-Фай, Трилър
Година: 2013
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 109 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Действието на филма, който по думите на Бломкамп ще бъде “уникално визуално преживяване”, се развива през 2159-та година когато човечеството е разделено на две – богатите и влиятелните живеят на специално създадената за тях космическа станция “Елизиум”, а бедните се опитват да оцелеят на пренаселената и почни унищожена Земя. Правителствените лица правят всичко възможно за да предотвратят навлизането на други хора в “Елизиум” и нарушаването на спокойствието на живеещите в лукс и богатство. Въпреки това, опитите на бедните жители да се доберат до станцията не спират.

Скоро се появява и обикновения Макс, който е принуден да изпълни важна мисия която може да сложи край на радикалното разделение в обществото и да предостави по-добри възможности за живот на хората извън “Елизиум”.

Мат Деймън изпълнява ролята на Макс, а носителката на “Оскар” Джоди Фостър се превъплъщава в образа на Роудс – безскрупулно правителствено лице, което прави всичко възможно за да запази луксозния живот на живеещите в “Елизиум” и да държи останалите далеч от станцията.