Оригинално Заглавие: The Batman Superman Movie: World's Finest
Алтернативно Заглавие: Batman & Superman
Българско Заглавие: Батман и Супермен
Жанр: Анимация, Екшън, Приключенски, Семеен, Фентъзи, Сай-Фай
Година: 1997
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 64 Минути
Следва: "Батман" (1992-1995) и "Супермен" (1996-2000)
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Анимационния сериал за “Супермен” винаги е предлагал интересни истории за Мъжът от Стомана, в които той побеждава различни и неприятни противници като Лекс Лутър, Паразита, Брейниак. Най-успешните епизоди бяха обаче тези, в които Супермен си партнира с другата легенда на комиксовата фирма DC – Батман, Човекът Прилеп. Това стана в минипоредицата World’s Finest, която поради интереса към нея бе издадена и като отделен филм през 1998.

Историята ни среща отново с най-лудия злодей на “Готам” – Жокера. След като напоследък операциите му са провалени от постоянната намеса на Батман, той задига внушителна статуетка от криптонит и се насочва към Метрополис, където предлага на Лекс Лутър внушителна сделка – да убие Супермен срещу скромната сума от един милиард долара. Лекс в началото е скептичен, но все пак решава да опита и така Мъжът от Стомана се оказва под прицела на лудия враг на Батман. Самия Човек-Прилеп обаче също надушва какво крои омразния му противник и също отива в Метрополис. Партньорството му със Супермен обаче не потича като по мед и масло – последния син на Криптон не одобрява почти жестоките методи на Батман, а техните “обикновени” личности на Кларк Кент и Брус Уейн започват да си съперничат за вниманието на красивата Лоис Лейн.

Когато обаче Жокера започва да използва свръхтехнологичните оръжия на Лекс Лутър, Батман и Супермен ще трябва да започнат да си сътрудничат, ако искат да оцелеят...