Оригинално Заглавие: I Spy
Българско Заглавие: Аз, шпионинът
Жанр: Екшън, Приключенски, Комедия, Трилър
Година: 2002
Държава: САЩ
Език: Английски, Унгарски, Руски
Времетраене: 97 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


В "Аз, шпионинът", режисьорката Бети Томас умело смесва елементи от шеметна комедия и напрегнато приключение. “Балансът е деликатен”, признава тя, “изисква се точната комбинация от допълващи се таланти”.

И Еди Мърфи, и Оуен Уилсън вече са доказали качествата си както в екшъна, така и в комедийния жанр, в такива класически хитове като “Ченгето от Бевърли Хилс” и “48 часа”, а по-късно в “Шанхайско слънце” и предстоящия “Shanghai Knights”, и двата с участието на Джаки Чан. “Най-вълнуващото в екранната двойка Еди и Оуен е фактът, че стиловете им са толкова различни”, казва Томас. “Имат съвсем различни гледни точки към комедията. Еди е с огромна енергия, експанзивен и винаги готов да импровизира, докато Оуен предпочита закачливата недоизказаност – с колебливост в стила на Джими Стюарт”.

Контрастът между двата комедийни стила е идеален за този сюжет, който според продуцента Анди Вайна, “е за двама герои, напълно различни един от друг, но попаднали в ситуация, в която трябва да са заедно, за да оцелеят.  Това отваря вратите за чудесна хумористична игра”.