Оригинално Заглавие: Last Resort
Българско Заглавие: Последен изход
Жанр: Екшън, Драма, Мистерия, Сай-Фай, Трилър
Година: 2012-2013
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 60 Минути / 13 епизода
Част от поредица: Спрян / 1 сезон
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


На 152 метра под морското равнище, заредената с балистични и ядрени ракети американска подводница “Колорадо” получава нови заповеди от директен радио-канал, който се използва само в случай че Съединените щати са атакувани. Задачата на подводницата е да изстреля ядрено оръжие срещу Пакистан.

Капитанът на подводния съд, Маркъс Чаплин, се опитва да получи нужното потвърждение на заповедта, но от Белия дом отказват и нареждат той да се оттегли от поста си. Чаплин бива заменен от заместник-командира на подводницата Сам Кендъл, който също отказва да удари Пакистан преди да е получил потвърждение. Малко след това, “Колорадо”, която вече се е превърнала във враг на собствената си страна, е атакувана и ударена тежко. Чаплин и Кендъл успяват да се спасят заедно с екипажа на подводницата и намират убежище на екзотичен остров.

От това необикновено място, което се е превърнало в техен временен дом, те ще се опитат да изчистят имената си от лъжите на правителството и да намерят обратния път към своите семействата.