Оригинално Заглавие: Dexter
Българско Заглавие: Декстър
Жанр: Криминален, Драма, Мистерия, Трилър
Година: 2006-2013
Държава: САЩ
Език: Английски, Испански
Времетраене: 60 Минути / 96 епизода
Част от поредица: Завърщен / 8 сезона
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Декстър Морган не е точно мъжът, който ще заведете вкъщи, за да го запознаете с мама. Забавен е и има великолепно чувство за хумор, наистина, но заради един недостатък на характера си (склонността към убийства), може да ви се стори отблъскващ. Дълбоко в себе си обаче Декстър е съвършен джентълмен, грижлив брат, полицай в Маями и убива единствено хора, които са си го заслужили. Декс е красавец, но е напълно безразличен към жените. Дори се озадачава от тяхното внимание. Той работи в лаборатория по кръвен анализ към полицейското управление в Маями. А тази служба му дава достъп до информацията за последните престъления и възможност да избере поредната си жертва. Добре подреденият живот на Декстър неочаквано се обърква, когато в Маями се появява имитатор.

Новият убиец не само подражава на Декстър, той сякаш му казва: „Излез да поиграем”. Двойнственият живот на Декстър предполага самотно съществуване, но... дори едно привлекателно чудовище може да се изкуши от възможността да си намери приятел... Какво се случва в главата на един сериен убиец? Особено когато той има принципи. Особено когато той е роден освободен! От всичко човешко... Декстър ще ви накара да спрете и да се замислите за начина, по който възприемате реалността. Трябва ли да празнуваме рождените си дни? Трябва ли да празнуваме това, че сме останали живи още една година? Това е една друга гледна точка, гледната точка, лишена от чувства и от емоции. Черен хумор, който ви застига, когато най малко го очаквате. Декстър носи справедливостта, която другите само ви обещават.

Макар и по странен начин. Той е убиец. Но убиец с принципи, канализирал нуждата си да убива. Тъмната му половина го кара да убива, но само тези, които заслужават да бъдат убити. Свеж, смразяващ и пълен с много сарказъм, Декстър ще ви накара да се чувствате неловко за това, че го харесвате.