Оригинално Заглавие: Django Unchained
Българско Заглавие: Джанго без окови
Жанр: Драма, Уестърн
Година: 2012
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 165 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Действието на режисирания от Куентин Тарнтино филм е ситуирано две години преди началото на Гражданската война в Съединените щати. В центъра на сюжета е роба Джанго, чиято тежка съдба го среща с родения в Германия ловец на глави доктор Кинг Шулц. Шулц преследва опасните братя Бритъл и единствения човек, който може да му помогне е Джанго.

Двамата тръгват по следите на братята, а обещанието на Шулц е че Джанго ще получи своята свобода веднага след като Бритъл бъдат заловени или убити. След като постигат нужния успех, двамата мъже не се разделят, а продължават да работят като партньори и тръгват по петите на най-опасните и издирвани престъпници на Юга. Докато придобива уменията на истински ловец, Джанго тайно се подготвя за най-голямото си изпитание – да намери и освободи съпругата си Брумхилда, която е била превърната в робиня.

Следите отвеждат двамата ловци на глави до собственика на огромната плантация “Кендиленд” Калвин Канди, който печели на гърба на робски труд, боеве и проституция. Под фалшив предтекст, Джанго и Шулц навлизат в организацията на Канди, но много бързо биват заподозрени от домашния помощник Стивън, който работи за жестокия робовладелец. Скоро, всички от плантацията се превръщат в потенциални врагове и Джанго и Шулц имат съвсем малко време за да освободят Брумхилда и да се измъкнат от района.