Oригинално Заглавие: True Lies
Българско Заглавие: Истински лъжи
Жанр: Екшън, Комедия, Романтичен, Трилър
Година: 1994
Държава: САЩ
Език: Английски, Френски, Арабски, Немски
Времетраене: 141 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Една комедия, режисирана от знаменития Джеймс Камерън ("Терминатор"), съпроводена от истински екшън, с участието на един истински екшън герой - Арнолд Шварценегер.

За своето участие Джейми Лий Къртис печели Златен глобус' 94 за най-добра актриса в комедия, награда Сатурн за най-добра актриса и Американската комедийна награда за най-забавно изпълнение в игрален филм. Филмът е трети по продажби за 1994 година.

Специалният агент Хари Таскър (Арнолд Шварценегер) работи под прикритие, а семейството му знае, че той продава компютри. Дъщеря му Дана е нацупена тийнейджърка, а съпругата му Хелън (Джейми Лий Къртис), отегчена от рутината на своя живот, е на ръба на любовна афера със Саймън - продавач на втора ръка коли, който се представя за шпионин.

Когато група терористи заплашва да взриви половината страна с откраднато ядрено оръжие, тайният агент трябва да разкрие заниманието си. Хари разбира за Хелън и Саймън и трябва да спаси не само страната, но и брака си. Той използва агенцията, за да покаже на жена си как стоят нещата всъщност. Агент Таскър залага капан на собствената си съпруга в една хотелска стая, но там водачът на терористите ги хваща и завежда на мястото, на което планира да взриви ядрената бомба. Двамата заложници успяват да избягат, само за да разберат, че дъщеря им също е отвлечена.