Oригинално Заглавие: The Amityville Horror
Българско Заглавие: Ужасът в Амитивил
Жанр: Драма, Ужаси, Мистерия, Трилър
Година: 2005
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 90 Минути
Римейк на: Ужасът в Амитивил (1979)
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Джордж и Кати Луц се нанасят в елегантна старинна къща заедно с трите си деца. Новият дом е точно това, за което са си мечтали. Само че има една подробност, за която никой не ги е уведомил – тази къща е станала сцена на жестоко убийство.

Най-големият син на семейство Дефео, предишните собственици, е застрелял в леглата им родителите си, двамата си братя и двете си сестри. Той прави пълни самопризнания в полицията и обяснява, че някакви гласове са го накарали да извърши ужасното престъпление.

Скоро след нанасянето си новите собственици също започват да чуват гласове. Най-силно те повлияват на главата на семейството, Джордж Луц, който до такава степен се побърква, че става смъртоносна заплаха за своите близки. И само намесата на местния свещеник, който след като не успява да прогони злите духове от къщата дава съвет на Кати да напуснат дома си, предотвратява развитието на събитията в най-страшната посока.

Направен по действителен случай, в обяснителната си част филмът ни изправя пред загадки, които все още науката не е успяла да разреши.