Oригинално Заглавие: Pink Floyd The Wall
Българско Заглавие: Пинк Флойд: Стената
Жанр: Драма, Музикален
Година: 1982
Държава: Великобритания
Език: Английски
Времетраене: 95 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Стената е разказ за Пинк – рокзвезда, която се заключва в хотелската си стая, за да се спаси от света. Докато Пинк си седи пред мигащия телевизор, той си припомня живота и събитията, довели до неговата изолация.

Стената от заглавието на албума е всъщност бариерата, която Пинк издига между себе си и останалите. Следва серия ретроспекции. Ще видим бащата на Пинк, загинал на бойното поле през Втората световна война. Малкият Пинк е отгледан от своята майка, но през целия си живот мечтае за баща. В училище преподавателят го унижава. Образователната система е представена като събирателно на съдържанието, което познаваме от “Another Brick in the Wall, Part 2”.

После действието се пренася в сегашния живот на Пинк. Докато е на турне, жена му му липсва. Той я подизира в изневяра и самата идея за подобна възможност го кара да се затвори още повече за околния свят. Всяко от представените дотук събития кара Пинк да добави по още една тухла в “стената”, с която, притиснат от обстоятелствата, се огражда. Опитите му да скъса с групата завършват с пълна катастрофа, която само го тласка към още по-дълбоко отчаяние, в което той започва да се самоосакатява.

Към финала на филма търсенията на Пинк се обръщат навътре в него самия, в опити да разбие стената.