Oригинално Заглавие: Catch Me If You Can
Българско Заглавие: Хвани ме, ако можеш
Жанр: Биографичен, Криминален, Драма
Година: 2002
Държава: САЩ, Канада
Език:: Английски, Френски
Времетраене: 141 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Вдъхновен от действителна житейска съдба, “Хвани ме, ако можеш” разказва историята на Франк Абигнейл Мл., мошеник и гениален фалшификатор, чийто необикновен талант му позволява да присвои безнаказано милиони долари.

Преди да навърши 20 години, той успява да се представи последователно за лекар, адвокат и втори пилот от голяма самолетна компания… Агентът от ФБР, Карл Ханрати  го взима на мушката и си поставя за цел да го предаде на правосъдието.

След провала на “A.I. Изкуствен интелект” Спилбърг се възстановява с радушно приетата както от публика, така и от критика антиутопия “Специален доклад”. Около 6 месеца по-късно, режисьорът се завръща с екранизацията на истинската история на гениалния мошеник Франк Абигнейл.

Ролята на хитрия младеж се изпълнява от Леонардо Дикаприо, който не се е радвал на бурен успех от “Титаник” насам. До него, в ролята на агента от ФБР, е Том Ханкс, един от най-обичаните актьори в Америка (с два “Оскар”-а: за “Форест Гъмп” и за “Филаделфия”), който се снима за втори път при Спилбърг след “Спасяването на редник Райън”.