Оригинално Заглавие: Captain America: The First Avenger
Българско Заглавие: Капитан Америка: Първият отмъстител
Жанр: Екшън, Приключенски, Сай-Фай
Година: 2011
Държава: САЩ
Език: Английски, Норвежки, Френски
Времетраене: 124 Минути
Версия на: Капитан Америка (1990)
Част от поредица: 1 >>
Галерия / Трейлър / Рецензия

Синопсис:


"Капитан Америка: Първият отмъстител" е базиран по героя от Втората Световна Война от вселената на Marvel Comics.

Смелият, все още кротък млад войник Стив Роджърс (Крис Еванс) се записва като доброволец в серия от експерименти за програмата Супер Войник на американската армия.

Военните успяват да го превърнат в човешко оръжие, но решават, че самата програма е прекалено скъпа, за да рискуват с обекта, като го вкарат в битка. Вместо това, решават да използват Стив като своя знаменитост и да парадират с него през Европа, за да повдига морала на американските войски, обличайки го в специален костюм. Изведнъж, зъл нацистки план е разкрит и Роджърс трябва да се надигне и да стане Първият Отмъстител, за да спаси родината си. Стив се превръща в Капитан Америка, спечелвайки сърцата на всеки американец, носейки надежда и справедливост на изморената от войната страна.

По-късно, по време на спасителна мисия в Германия, Капитан Америка пожертва себе си, за да спре своя враг Червения Череп от изстрелване на ракети към съюзниците. Той замръзва за близо шест десетилетия... Съживен, Стив трябва да се присъедини към съвременните герои и да стане Отмъстител на новото време.