Oригинално Заглавие: Glee
Българско Заглавие: Клуб "Веселие"
Жанр: Комедия, Драма, Музикален
Година: 2009-2015
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 44 Минути / 121 епизода
Статус на сериала: Завършен / 6 сезона
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Училищният хор на гимназията Маккинли в миналото е бил световно известен, но серия от скандали са го превърнали в убежище за изпаднали от обществото хора. Уил Шуустър (Матю Морисън) е млад и оптимистичен преподавател, който се наема с непосилната задача да възвърне славата на клуба с помощта на Ема Пилсбъри (Джейма Мейс).

Наистина непосилна задача, тъй като най-големите звезди в хора са Кърт (Крис Колфър), слабовато сопрано с вкус към драматичното; Мерседес (Амбър Райли), динамична „атлетка”, която отказва да пее поддържащо; Арти (Кевин Макхейл), китарист зубър, който прекарва повече време, избягвайки побойници, отколкото преследвайки момичета; и Тина (Джена Ушковиц), неловко момиче, което се опитва да се пребори със заекването си преди да излезе на сцената.

Единствената надежда на Уил са двата му истински таланта: Рейчъл Бери (Леа Мишел), маниачка на тема фойерверки, която вярва, че хорът очертава пътя й към звездите; и Фин Хъдсън (Кори Монтейт), известният училищен куотърбек, с лице на филмова звезда и глас на певец, който трябва да запази репутацията си пред своята „свята” приятелка Куин (Диана Агрон) и своя арогантен съотборник Пък (Марк Салинг).

Тласкан от тайното си минало Уил е твърдо решен да направи всичко възможно да постигне желаните от него резултати, въпреки че всички го смятат за луд. Той ще ги опровергае всички – от упоритата си жена Тери Шуустър (Джесалин Гилсиг) до треньорката на клакьорките на гимназията Маккинли Сю Силвестър (Джейн Линч) до света, който мисли, че „джаз хендс” и смокингите с пайети постилат пътя към падението, отколкото настилат пътя към холивудските мечти.