Оригинално Заглавие: The Crow: Wicked Prayer
Алтернативно Заглавие: The Crow 4
Българско Заглавие: Гарванът: Молещ се грешник
Жанр: Екшън, Приключенски, Фентъзи, Трилър
Година: 2005
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 99 Минути
Част от поредица: << 4
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Култовата поредица, основана върху комикса на Джеймс О'Бар, вече включва четири пълнометражни филма. Най-новото попълнение носи заглавието "Гарванът: Молещ се грешник" и е с участието на Едуард Фърлонг, Тара Рийд, Дейвид Бореанас и Денис Хопър.

След феноменалния успех на "Гарванът" (1994), и великолепното изпълнение на Брандън Лий, последваха две продължения - "Гарванът: Град на ангели" (1996) и "Гарванът на спасението" (2000).

Между двата пълнометражни филма се появи и доста добре посрещнат от зрителската аудитория тв сериал под името "Гарванът: Стълба към небето" (1998), с участието на Марк Дакаскос. Въпреки доста по-ниския успех на двете продължения, в които в ролята на Гарвана бяха съответно Венсан Перес и Ерик Мейбиъс следва четвъртата серия, посветена на птицата на отмъщението.

Във филма се изявява като актриса и певицата Мейси Грей, в ролята на приятелката на свещеника-сатанист Ел Нино (Денис Хопър). Отзивите, обаче, сочат, че Мейси е трябвало да си остане певица, а не да се замесва в киноизкуството по начини, различни от участие в саундтрак.