Оригинално Заглавие: Windows 7
Вид на софтуера: OS
Година: 2009
Галерия


Описание:


Windows 7 (по-рано известна като Blackcomb, а след това и Vienna) е най-новата версия на Microsoft Windows, операционна система от Microsoft, за употреба на персонални компютри, включително домашни и бизнес компютри, лаптопи, таблети, медиа център компютри.
Майкрософт заяви през 2007 година, че планира разработването на Windows 7 да е в рамките на тригодишен период, считано от датата на официалното пускане на пазара на нейния предшественик, Windows Vista, но също че окончателната дата ще бъде определена от качеството на продукта.
За разлика от случая с предходната операционна система от Майкрософт, Windows 7 ще бъде ъпгрейд с цел пълна съвместимост със съществуващите драйвъри за устройства, приложения и хардуер. Презентации, направени от компанията през 2008, фокусират вниманието над "Multitouch" поддръжката, обновен Windows облик с нова лента на задачите, система за домашна мрежа, наречена "HomeGroup" и подобрения в производителността. Някои приложения, които досега са били включени в предни издания на Microsoft Windows, най-видните от които Windows Windows Mail, Windows Calendar, Windows Movie Maker и Windows Photo Gallery, вече няма да са част от операционната система. Вместо това те се предлагат поотделно.

Минимални системни изисквания:
  • Процесор с тактова честота 1 гигахерц (ГХц) или по-бърз и 32-битова (x86) или 64-битова (x64) архитектура
  • 1 гигабайт (ГБ) RAM памет (32 бита) или 2 ГБ RAM памет (64 бита)
  • 16 ГБ свободно пространство на твърдия диск (32 бита) или 20 ГБ (64 бита)
  • DirectX 9 графично устройство с WDDM 1.0 или по-нова версия драйвер