Оригинално Заглавие: My Bloody Valentine
Алтернативно Заглавие: My Bloody Valentine 3D
Българско Заглавие: Кървавият Свети Валентин
Жанр: Ужаси, Трилър
Година: 2009
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 101 Минути
Галерия / Български трейлър / Рецензия

Синопсис:


Отдавна   погребан кошмар се завръща в тихо градче, където с невиждана сила оживява една от най-ужасяващите истории, разказвани някога. „Кървавият Свети Валентин 3D” е римейк на едноименния филм от 1981 г., който Куентин Тарантино нарича „най-добрия хорър на всички времена”, този път с използването на блестяща 3D технология, която пренася зрителя насред вледеняващ кръвта кошмар.

Десет години по-рано една трагедия променя завинаги град Хармъни. Том Ханигър, опитен миньор, става причина за инцидент в мината, който довежда до гибелта на петима души, а единственият оцелял, Хари Уордън, изпада в дълбока кома. Точно година по-късно, в деня на Свети Валентин, Хари Уордън се събужда... и  зверски убива с кирка 22 души, преди самият той да бъде убит.

След десет години Том Ханигър се завръща в Хармъни за Свети Валентин, все още преследван от спомена за смъртта, която е причинил. В желанието си да изкупи миналото той опитва да се пребори с все още живите чувства към някогашната си приятелка Сара, сега омъжена за най-добрия му приятел Аксел, градския шериф.

Но тази нощ, след години на спокойствие, нещо от мрачното минало на Хармъни се е завърнало. С миньорска маска и кирка, един несъкрушим убиец отново се е развихрил. И с приближаването му Том, Сара и Аксел с ужас осъзнават, че може би Хари Уордън се е върнал за тях.