Оригинално Заглавие: Murder at 1600
Българско Заглавие: Убийство в Белия дом
Жанр: Екшън, Криминален, Драма, Мистерия, Трилър
Година: 1997
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 107 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Арнолд Копелсън веднага се заинтригува, когато му предлагат сценария на “Убийство “1600”. “Напоследък Белият дом е подложен на много и различни покушения,” казва продуцентът, носител на “Оскар”. “Това означава, че събитията от външния свят биха могли вероятно да се пренесат в уникалния вътрешен свят на Белия дом и на мен ми беше интересно какви ще са последствията върху самата крепост на Американската власт.”

Копелсън и продуцентът Арнън Милчън предлагат сценария на режиьора Дуайт Литъл, заснел преди това екшъните “Белязан да умре” със Стивън Сегал и “Светкавичен огън” с Брандън Лий. Литъл споделя: “И преди съм правил екшъни, но никога не съм правил трилъри, а политическите трилъри са може би любимия ми жанр; обичам тези прекрасни конспираторски филми от седемдесетте.” Продуцентите и режисьора бързо стигат до съгласие, че искат за главната роля Уесли Снайпс. Копелсън обяснява: “Уесли придава интелигентност на героя, което го прави незабравим, едновременно умен и привлекателен, с чувство за хумор, което съживява ролята.

Изключително поласкани сме, че работим с него.” Снайпс отговаря: “Исках да играя роля в трилър, а те обикновено се падат на по-опитни артисти. Филмите като този, в които има сюжет, не са пълни с удари и ритници - тръпката е по-интелектуална. В този случай е интересно да гледаш как един човек се измъчва - не толкова защото има нова задача, а той си мисли, че познава всички мошеници на Вашингтон.