Оригинално Заглавие: Thunderball
Алтернативно Заглавие: 007: Thunderball
Българско Заглавие: 007: Операция "Мълния"
Жанр: Екшън, Приключенски, Трилър
Година: 1965
Държава: Великобритания
Език: Английски, Френски
Времетраене: 130 Минути
Част от поредица: << 4 >>
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Когато двама колеги на Джеймс Бонд са убити, той проследява вдовицата на двоен агент, който също е загинал. Той е бил част от тайната организация „Спектър”, който имат събрание в Париж. Емилио Ларго, безмилостен... едноок престъпник, замисля план срещу държавите-членки на НАТО. Планът му започва от въздушната база РАФ.

Франсоа Дервал, който има афера с надарената красавица Фиона Волпе, трябва да пилотира стратегическия бомбардировач РАФ Вулкан. Членовете на „Спектър” се възползват от тази афера, за да манипулират Франсоа. Самолетът Вулкан е отвлечен от Ларго, който смята да използва двете атоми бомби на борда в жестокия си план. Джеймс Бонд намира тайното си оръжие в лицето на сестрата на Франсоа – Доминик „Домино” Дервал, красива млада жена запалена по гмуркането, която живее на о. Насау. Докато Джеймс разследва Домино, той попада на следа за операция на „Спектър” на острова. Ще успее ли агент 007 да спре пъкления план на Ларго навреме?

“Оскар” ‘66 за визуални ефекти Номинация за BAFTA за най-добър британски режисьор Номинация за наградата “Едгар Алън По” за най-добър чуждестранен филм 2 награди Златен Лаурел ‘66 за най-добра екшън драма и най-добър екшън герой.