Oригинално Заглавие: Resident Evil
Българско Заглавие: Заразно зло
Жанр: Екшън, Ужаси, Сай-Фай, Трилър
Година: 2002
Държава: Великобритания, Германия, Франция
Език: Английски
Времетраене: 100 Минути
Част от поредица: 1 >>
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Нещо ужасно витае в “Кошера”, огромна подземна лаборатория за генетични експерименти, принадлежаща на могъщата “Амбрела корпорейшън”. Но един от вирусите се изплъзва от контрол и избухва смъртоносна вирусна зараза. В отговор Червената кралица, супер-модерен компютър, управляващ Кошера, запечатва цялата лаборатория и избива всички служители, за да предотврати разпространението на заразата.

Алис (Мила Йовович) и Рейн (Мишел Родригес) трябва да поведат екип командоси, за да изолират вируса. Те обаче скоро разбират, че служителите в лабораторията всъщност не са никак мъртви. Реанимирани под въздействието на генетично разработения Т-вирус, сега са се превърнали във хищни зомбита, Не-мъртви. Едно ухапване от тях или дори драскотина води до фатални последствия.

Алис и командосите имат само 3 часа преди вируса да се изплъзне от контрол и да заплаши цялото човечество. За да стигнат до Червената кралица те трябва да преминат поредица от опасни препятствия в лабиринтите на Кошера. Алис скоро открива, че Т-вируса е продукт на самата “Амбрела корпорейшън”, създаден да забавя стареенето на човешкия организъм. Но неговото свойство да реанимира нервните клетки води до опасните последици, превърнали всички служители на лабораторията в зомбита.