Оригинално Заглавие: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
Алтернативно Заглавие: Harry Potter 7
Българско Заглавие: Хари Потър и даровете на смъртта: Част 1
Жанр: Приключенски, Драма, Фентъзи, Мистерия
Година: 2010
Държава: Великобритания, САЩ
Език: Английски
Времетраене: 146 Минути
Част от поредица: << 7 >>
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Седмото финално приключение на Хари, Рон и Хармаяни започва с опасна мисия в търсене на тайната за безсмъртието на Волдемор и ключа към неговото унищожение - хоркруксите. Сами, без помощта на наставниците си и защитата на професор Дъмбълдор, тримата приятели трябва да разчитат един на друг повече от всякога. Но на пътя им стоят тъмни сили, които застрашават единството им.

Междувременно магьосническият свят е станал твърде опасно място за всички врагове на Черния Лорд. Отдавна надвисналата война е започнала и смъртножадните превземат Министерството на Магията и дори Хогуортс, като тероризират и арестуват всеки, който им се противопостави. Това, което търсят е най-ценното за Волдемор: Хари Потър. Избраният се превръща в преследван, след като смъртножадните се впускат по петите му със заповед от Волдемор да му го доведат…жив.

Единствената надежда на Хари е да открие хоркруксите, преди Волдемор да се добере до него. В търсенето, той попада на стара и почти забравена история - легендата за даровете на смъртта. Ако легендата се окаже истина, Волдемор може да добие могъществото, към което се стреми.