Английско Заглавие: Tcahes
Алтернативно Заглавие: Cahes
Българско Заглавие: Цахес
Жанр: Романтичен, Комедия
Година: 2012
Държава: България
Език: Български
Времетраене: 128 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия / Колекция "Българско кино"


Синопсис:


В средата на голям съвременен град, затрупана отвсякъде с бетон и стъкло, като по чудо е оцеляла малка антикварна книжарничка. Собственикът и неколцината посетители, верни приятели, удивително напомнят на някои Хофманови герои. Действието се пренася от наши дни – в миналото и обратно, гмуркайки се в паралелните светове на реалното и вълшебното.

Състрадателната фея Розабел подарява на малкия нещастен Цахес три вълшебни червени косъма, а с тях и чудното свойство да бъде харесван и да му се приписват всички добри дела, свършени от хората около него. А това, в княжеството на младия княз Пафнуциус, може да обърка много неща. Например – любовта между студента Балтазар и прекрасната Кандида, дъщеря на професор Терпин, или кариерата на младия Пулхер, или живота на министъра на външните работи Барон фон Мондщайн. Но слава богу, духът на Просвещението още не е успял да прогони от княжеството всички феи и магьосници.

Тук все още е великият маг доктор Алпанус, който в една професионална (и любовна) битка сразява феята Розабел и възстановява естествения ход на нещата - всичко трябва да се развива по пътя, предначертан от Природата.