Oригинално Заглавие: Kill Bill: Vol. 1
Българско Заглавие: Убий Бил: Част 1
Жанр: Екшън, Криминален, Драма, Трилър
Година: 2003
Държава: САЩ
Език: Английски, Японски, Френски
Времетраене: 111 Минути
Част от поредица: 1 >>
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Четвъртият филм на Куентин Тарантино (сценарист и режисьор) – Убий Бил е най-дългоочакваното събитие за киноманите през тази година. В култовата продукция участват едни от най-забележителните звезди на световното кино – Ума Търман („Криминале”), Луси Лиу („Ангелите на Чарли”, „Чикаго”), Дарил Хана, Дейвид Карадайн и др.

бий Бил е филм, който не се нуждае от реклама и е трудно да бъде охарактеризиран. Това е филм в стил Тарантино – предизвикателен, различен, неочакван, зареден с експлозивен екшън и ексцентричен хумор. Това е филм за жестоко предателство, кърваво отмъщение и епична вендета.

Бил е главатарят на отряд от професионални жени-убийци. Прострелването на една от тях на собствената й сватба поставя началото на кървава вендета. Булката (Ума Търман) излиза от кома и решава, че е дошло време за разплата, време за отмъщение. Простреляна от бившия си шеф (Дейвид Карадайн) и неговия отряд от безмилостни килъри, Булката е въвлечена в битка, която не е започнала, но е решена да доведе докрай - убий или ще бъдеш убит.