Оригинално Заглавие: Journey to the Center of the Earth
Българско Заглавие: Пътуване до центъра на Земята
Жанр: Екшън, Приключенски, Комедия, Семеен, Сай-Фай, Трилър
Година: 2008
Държава: САЩ
Език: Английски, Исландски, Италиански
Времетраене: 93 Минути
Част от поредица: 1 >>
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


След като няколко пъти пребори мумиите, Брендън Фрейзър се впуска в едно невероятно приключение до центъра на Земята. Героят му Тревър е професор с радикални научни възгледи, които общо взето сриват репутацията му. На поредното си пътешествие до Исладния той взима и своя племенник Шон.

Докато двамата изследователи се опитват да разберат какво се е случило с брата на професора, те откриват пещера, която ги отвежда до центъра на планетата. В приключението из невероятния подземен свят ги придружава и планинския водач - Хана.

Романът на Жул Верн "Пътешествие до центъра на Земята" излиза през 1864 година. Филмиран е няколко пъти : през 1959,1977,1989,1993,1996, 2003,през 1999 е продукцията на "Холмарк" с Трийт Уилямс в главна роля, през 1967 е телевизионен сериал. Този път режисьор е Ерик Бревиг, който работи по визуалните ефекти на доста популярни холивудски продукции като "Вълк", "Мъже в черно","Пърл Харбър", "Следите", "След утрешния ден", "Селото", "Островът".

А като режисьор е познат само чрез сериала "Ксена: Принцесата-войн" (преведен у нас като "Зина"). Брендън Фрейзър ще играе главната роля, Джош Хътчерсън, познат от "Затура" ще е племенникът - Шон, а Анита Брием е в ролята на Хана.