Английско Заглавие: Glass Home
Алтернативно Заглавие: Stuklen dom
Българско Заглавие: Стъклен дом
Жанр: Драма
Година: 2010-2012
Държава: България
Език: Български, Ромски, Италиански
Времетраене: 45 Минути / 64 епизода
Статус на сериала: Завършен / 5 сезона
Галерия / Трейлър / Рецензия / Колекция "Българско кино"

Синопсис:


Един от най-мащабните телевизионни проекти на bTV – български сериал - радва зрителите през пролетния ТВ сезон. "Стъклен дом" е името на поредицата от жанра семейна драма, чиито снимки започнаха през февруари. Изпълнителни продуценти са Димитър Митовски и Димитър Гочев - "Камера" ООД.

"Стъклен дом" се излъчва в праймтайма на bTV, като първият сезон е от 55 епизода. Сюжетът му е съвременен, реалистичен, изпълнен с много динамика и ефектен монтаж, характерен за холивудските кинопродукции. Някои от най-популярните български актьори ще вземат участие в сериала.

Поредицата пресъздава българската действителност много точно и автентично. Зрителите ще следят историите в живота на няколко поколения, които ще преминават през драматични обрати, любов и интриги и ще стигат до комични и забавни моменти, но изцяло лишени от "сапунен" привкус.

Сериалът се снима с най-нова дигитална технология, което доближава продукцията до качеството на кинолента. Филми като "Беднякът милионер" и "Рокенрола" са снимани именно по този начин.