Oригинално Заглавие: Brüno
Алтернативно Заглавие: Bruno
Българско Заглавие: Бруно
Жанр: Комедия
Година: 2009
Държава: САЩ
Език: Английски, Немски
Времетраене: 81 Минути
Галерия / Български трейлър / Рецензия

Синопсис:


Саша Барън Коен се завръща на големия екран, за да предложи още една жлъчна доза социополитическа сатира в комедията „Бруно”, където се преобразява в едноименния хомосексуален водещ на светско клюкарско предаване, самопровъзгласения „Глас на австрийската младежка телевизия”. Замислен първоначално като част от култовия телевизионен сериал на Коен „Шоуто на Али Джи”, героят Бруно предлага на находчиво дегизирания Саша Коен възможността да осмее абсурдите на модната индустрия, като интервюира неподозиращи фешън икони и други знаменитости от света на висшата мода.

След като проваля едно модно дефиле с новия си Велкро костюм, Бруно е уволнен от модното шоу „Фънкицайт”, което води в Австрия, така че решава да замине за Щатите, за да стане „най-прочутият австриец след Хитлер”.

Там пробва различни стратегии, за да се добере до славата – явява се на актьорско прослушване, посредничи за примирие в Близкия Изток, осиновява бебе – „Мадона си взе едно, Анджелина си взе едно, сега и Бруно си взе едно”...

Попада в най-неудачните ситуации, които човек може да се представи – опитва се да прелъсти заблудения републикански конгресмен /и някогашен кандидат за президент/ Рон Пол и дефилира в ултраортодоксалната част на Иерусалим по изрязани гащета с хасидистка кройка. (Ако има нещо, което Бруно умее, а Борат – не, то това е облеклото!) И, разбира с, подмамва нищо неподозиращите към срамни действия – например, кани Латоя Джексън да си хапне суши от гол мексикански градинар, изпълняващ ролята на маса, или взема съгласието на амбициозни майки да снима децата им в нацистки дрехи.

Бруно е най-смешен, обаче, когато е политически некоректен, особено, когато става въпрос за хомосексуализма. Бруно е бил влюбен само два пъти – веднъж само за седем минути в един от поп групата от осемдесетте MILLI VANILLI и втори път в своя приятел пигмей, който го зарязва, веднага щом Бруно бива уволен от австрийския ТВ канал. В един момент Бруно прозрява, че за да се добере до славата, трябва да стане хетеросексуален – „като Том Круз, Джон Траволта и Кевин Спейси.”

Под идиотската повърхност Саша Барон Коен е политически прозорлив комик, който откри находчив начин да разбуни духовете по сериозни социални проблеми – като засити и собствения си ексхибиционизъм.