Oригинално Заглавие: Adaptation.
Българско Заглавие: Адаптация
Жанр: Комедия, Криминален, Драма
Година: 2002
Държава: САЩ
Език: Английски, Латински
Времетраене: 114 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Критиците го наричат брилянтен, публиката го намира за невероятно забавен. Това е “Адаптация” филмът, който не можете да пропуснете.

“Най-добрият сценарий, който някога съм чела!” Това са думи не на някой друг, а на номинираната 13 пъти и носителка на 2 Оскара актриса Мерил Стрийп. Живата легенда на Холивуд е само една от многото хора, обсипващи със суперлативи “Адаптация”, наречен от критиците “един от най-оригиналните филми, правени някога” и обявен за един от сигурните Оскарови фаворити за тази година.

Чарли Кауфман (в ролята Никълъс Кейдж) е преследван от несигурност и липса на вдъхновение, както в професионалния, така и в личния си живот. Когато му възлагат да адаптира за кино сценарий реално съществуващата книга “Крадецът на орхидеи” за Джон Ларош фанатичен поклонник на тропическото цвете (в ролята Крис Купър), написана от Сюзън Орлеан (в ролята Мерил Стрийп), авторът изпада в тотален блок.

Братът-близнак на Чарли, Доналд Кауфман (в ролята пак Никълъс Кейдж), само влошава нещата, когато се нанася при брат си и му съобщава, че й той ще стане сценарист. И докато Чарли продължава да се бори с творческата си криза, Доналд като на шега се превръща в един от най-желаните млади сценаристи. И за да бъдат нещата още по-зле, Доналд редовно прави секс, докато Чарли не може дори да си уреди среща...