Oригинално Заглавие: The Odd Couple
Българско Заглавие: Стари приятели
Жанр: Комедия, Романтичен
Година: 1968
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 105 Минути
Част от поредица: 1 >>
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Заснет по пиесата на най-популярния бродуейски комедиограф за последните 40 години Нийл Саймън (“Бос в парка”, “Слънчевите момчета”, “Калифорнийска сюита”, “Затворникът от Второ авеню”), "Стари приятели" е един от най-касовите филми на 60-те години. През 1966 г. гениалният Били Уайлдър събира за пръв път двама от най-добрите американски комици - Джак Лемън и Уолтър Матау във филма "The Fortune Cookie".

Прословутият му нюх, превърнал актьори като Мерилин Монро и Тони Къртис в легенди, провокира раждането на един от най-печелившите комедийни дуети в световното кино. Само две години по-късно Лемън и Матау отново си партнират в най-успешния си съвместен филм - "Стари приятели". След него двамата играят заедно в още 7 филма.

"Стари приятели" са Феликс Ангър (Лемън) и Оскар Медисън (Матау). Феликс току-що се е развел и все още не може да се отърси от шока на самотата. Дори работата му като новинар вече не го удовлетворява и той прави опит за самоубийство. Спасява го приятелят му Оскар, който решава да го прибере у дома си. С това започват и невероятните комични перипетии - спретнатият, но невротичен Феликс доста трудно изтърпява компанията на немарливия Оскар. А невероятните номера, които си погаждат двамата съквартиранти, отдавна са се превърнали в комедийна класика.