Английско Заглавие: The Island
Алтернативно Заглавие: Ostrovat
Българско Заглавие: Островът
Жанр: Драма, Романтичен
Година: 2011
Държава: България, Швеция
Език: Български, Английски, Френски
Времетраене: 95 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия / Колекция "Българско кино"

Синопсис:


Софи (Летисия Каста) и Данийл (Туре Линдхардт) са на по тридесет и няколко години и живеят заедно в Париж, Въпреки, че всичко между тях изглежда перфектно, Данийл е особен, той е раздразнителен и затворен в себе си.. Софи решава да изненада Данийл като организира ваканция на морето в България. Когато разбира за това, Данийл категорично отказва да тръгне, но в крайна сметка Софи успява да го склони. Стъпвайки на българска земя, Софи изумена научава, че това е родината на Данийл.

След няколко часа на претъпкания плаж, Данийл решава да заведе Софи на почти необитаем остров в Черно море. Единствените обитатели по това време там са загадъчната Ирина (Бойка Велкова), съпругът и Павел (Руси Чанев) – съдържателят на малък ресторант на острова и Михаил Мутафов (Илия) - фараджията. Необичайната атмосфера на острова сближава Софи и Данийл.Всичко изглежда спокойно до момента, в който той открива в багажа и тестове за бременност. Жегата и малцината странни обитатели на мястото скоро започват да влияят на поведението и на двамата. Островът постепенно изважда наяве техните дълбоко погребани страхове и това поставя любовта им на изпитание. За да го преодолеят, те трябва да скочат в неизвестното.

Софи напуска острова въпреки Данийл, който се опитва да саботира всички нейни опити. Месеци по късно, след всичките си неуспешни опити да се свърже с него, тя решава да се върне обратно в България. Пристигайки, открива Данийл на възможно най необичайното място...