Oригинално Заглавие: In Bruges
Българско Заглавие: В Брюж
Жанр: Комедия, Криминален, Драма, Трилър
Година: 2008
Държава: Великобритания, САЩ
Език: Английски, Немски
Времетраене: 107 Минути
Галерия / Български трейлър / Рецензия

Синопсис:


Брюж, най-запазеният средновековен град в цяла Белгия, е привлекателна дестинация за хиляди международни пътешественици. Но за наемните убийци Рей и Кен дестинацията може да се окаже последна.

В навечерието на Коледа една объркала се операция принуждава шефа им Хари да нареди на двамата мъже да се покрият във красивото фламандско градче за няколко седмици. Прекалено изпъкващи сред готическата архитектура, каналите и павираните улички, Рей и Кен трябва да направят всичко, за да се впишат в образа на туристи. И докато първият се опитва да увладее ненавистта си към скучния град, вторият се оставя на красотата му и се наслаждава на всяка минута от непланираната ваканция.

Но колкото по-дълго чакат обаждането на Хари, престоят им в Брюж придобива все по-сюреалистичнен отенък - странни срещи с местни хора, туристи, американски актьор джудже, датски проститутки и потенциален романс между Рей и Клои, мистериозно момиче със собствени тъмни тайни. Когато дългоочакваното обаждане най-накрая пристига, Кен и Рей се озовават насред битка с комични пропорции и неочаквана емоционална развръзка.