Оригинално Заглавие: Joheunnom nabbeunnom isanghannom
Английско Заглавие: The Good, the Bad, the Weird
Българско Заглавие: Добрият, лошият и странният
Жанр: Екшън, Приключенски, Уестърн
Година: 2008
Държава: Южна Корея
Език: Корейски, Мандарин, Японски
Времетраене: 139 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


През 30-те години на ХХ век светът е в хаос. Корейският полуостров е завзет от Японската армия. Много корейци, които са се спасили от окупаторите, се стичат в Манджурия, обширна земя граничеща с родината им и с Китай. За да изкарат прехраната си в тази безплодна пустош, някои от тях неизбежно са станали бандити, други - грабители на влакове, а останалите - търсачи на съкровища.

Докато ограбва японски военен влак, който минава през манджурската пустиня, известният крадец Тае-гу (странният) намира тайнствена карта към съкровището на династията Цин. Но нещата не са толкова прости, колкото изглеждат на пръв поглед. Същата карта търси и безжалостният наемен убиец Чанг-И (лошият). Тае-гу трябва да се бори не само с японците, но и с Чанг-и и неговите бандити, които атакуват влака по същото време. В края на интензивна престрелка между бандитите и Тае-гу се появява мистериозен мъж, който го спасява. Тае-гу не знае, че този странен непознат е До-уон (добрият), ловец на глави, който го преследва, за да получи обявената за него награда...

Тримата мъже - До-уон (добрият), Чанг-и (лошият) и Тае-гу (странният) - скоро ще открият, че картата за която се борят, привлича като магнит и много други – корейската съпротива, китайски, руски и корейски бандити и японската армия.

В тази непредсказуема, ескалираща битка за картата кой ще застане накрая като победител?