Оригинално Заглавие: Fast Five
Алтернативно Заглавие: The Fast and the Furious 5
Българско Заглавие: Бързи и яростни 5: Удар в Рио
Жанр: Екшън, Криминален, Трилър
Година: 2011
Държава: САЩ
Език: Английски, Португалски, Испански, Италиански
Времетраене: 130 Минути
Част от поредица: << 5 >>
Галерия / Трейлър / Рецензия 


Синопсис:

В "Бързи и яростни 5: Удар в Рио" бившия полицай Брайън О'Конър (Пол Уокър) си партнира с добре познатия бивш пандизчия Дом Торето (Вин Дизел). Високите залози достигат нови крайности с присъединяването на Дуейн Джонсън-Скалата, както и със завърналите се добре познати Джордана Брюстър, Крис "Лудакрис" Бриджис, Тайрийз Гибсън, Сунг Канг, Гал Гадот, Мат Шулц, Тего Калдерон и Дон Омар.
След като Брайън и Миа Торето (Брюстър) спасяват Дом от затвора, те прекосяват много граници в опита си да се измъкнат от властите. Сега, укриващи се в Рио де Жанейро, те трябва да изпълнят последната мръсна поръчка, която им гарантира желаната свобода. В опит да съберат отново елитната група състезатели, те осъзнават, че пътят към свободата минава през корумпиран бизнесмен, който желае смъртта им. А той не е единственият, който ги преследва.
Твърдоглавият федерален агент Люк Хобс (Дуейн Джонсън) никога не пропуска целта. Когато е назначен да залови Дом и Брайън, той и неговият екип подготвят специална операция за тяхното залавяне. Трудностите пред агента се появяват в Бразилия, където той осъзнава, че е много трудно да различиш добрите от лошите. Сега трябва да се довери на инстинкта си и да се бори, преди някой друг да го изхвърли от играта.