Оригинално Заглавие: Donkey Xote
Алтернативно Заглавие: Donkey X
Българско Заглавие: Донке Хоте
Жанр: Анимация, Приключенски, Семеен
Година: 2007
Държава: Испания, Италия
Език: Испански, Български (дублаж)
Времетраене: 90 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Дали приключенията на Дон Кихот са били наистина такива, каквито са ни ги описвали? Време е Русио - най-смелото и палаво магаре в Кастилия, да разкаже истинската история...

На Русио му е писнало от спокойния живот, който всички в Ла Манча водят и не се колебае дори за миг, когато му се отдава възможност да участва в знаменито приключение – Рицарят на Полумесеца предизвиква Дон Кихот на безпрецедентен дуел в Барселона. Най-трудната задача е да бъде убеден Росинант – кон, който не уважава потеклото си и който предпочита да лентяйства, вместо да препуска из равнините на Кастилия.

Още по-трудната задача е да бъдат избегнати редицата опасности, които ги чакат по пътя към Барселона: невестулки - шпиони, Дулсинеи - самозванки, истерични херцози, а най-голямата опасност е мистериозният Синистър. Не е лесно да си герой в тези трудни времена... както и не е лесно магаре да бъде кон, или петел да бъде нечий бодигард... Или един луд човек да бъде рицар.

Но не и тук. Тук всичко е възможно – всичко това и много повече! Ще стигнат ли Русио – Донке Хоте и Росинант докрая? И ако стигнат, ще успеят ли да победят Рицаря на Полумесеца?