Oригинално Заглавие: Collaborators
Алтернативно Заглавие: National Theatre Live
Българско Заглавие: Сътрудници
Жанр: Комедия, Драма
Година: 2011
Държава: САЩ, Канада
Език: Английски
Времетраене: ?? Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


За първи път в България можете да гледате хитови представления на Кралския национален театър в Лондон, които се излъчват по сателит в киносалони из целия свят.

Първата постановка, която Британски съвет и МТФ "Варненско лято" представят у нас в Cinema City с покрепата на Столична община, е „Сътрудници” (Collaborators) – съвременна пиеса от британеца Джон Ходж, сценарист на култови филми като „Трейнспотинг”, „Плитък гроб” и „Плажът”.

Москва, 1938 г. Опасно място за хора с чувство за хумор, а още повече за такива с чувство за свобода. Великият писател Михаил Булгаков, който живее сред дисиденти, преследвани от тайната полиция, притежава и двете. Затова му възлагат невъзможна задача – той да напише пиеса възхваляваща Сталин по случай шестдесетия рожден ден на диктатора.

Вдъхновена от исторически факти, пиесата „Сътрудници” е едно нереално пътуване из трескавото въображение на писателя, който се изгубва в страховити и смущаващо забавни отношения с всемогъщия главен герой на своята пиеса.

Новата пиеса на Джон Ходж представя смъртоносната игра на котка и мишка, чрез която се разкриват ужасяващите компромиси и унижения, на които хора с власт могат да подложат един творец.Алекс Дженингс играе Булгаков, а Саймън Ръсел Бийл - Сталин.