Oригинално Заглавие: Brave
Българско Заглавие: Храбро сърце
Жанр: Анимация, Екшън, Приключенски, Комедия, Семеен, Фентъзи
Година: 2012
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 100 Минути
Галерия / Български трейлър / Рецензия


Синопсис:


Смела и пламенна героиня е в центъра на тринадесетия анимационен проект на Diseny Pixar. Анимацията „Храбро сърце” тя ще отведе зрителите на необикновенно пътешествие сред тайнствените, скалисти планини в Шотландия.

Филма „Храбро сърце” e епично приключение, изпълнено с екшън, хумор и сърцати герои”, споделя за филма режисьора Марк Андрюс. „Няма по-подходящо място от тъмните и скалисти брегове на северна Шотландия, където да се случи тази история за храбростта. Представете си магии, мистерии и опасности в суровата, но красива природа на Шотландия. Това ще е нещо, което в Pixar не сме правили до сега.”

Кели Макдоналд дава гласа си на главната героиня Мерида - умелата в срелбата с лък дъщеря на Крал Фергус (озвучен от Били Конъли) и Кралица Елинор (озвучена от Ема Томпсън).

Решена да следва своя път в живота, Мерида се противопоставя на древна традиция и на едрите земевладелци в кралството – огромния Лорд МакГъфин (Кевин МакКид), нацупения Лорд Макинтош (Крейг Фергюсън) и свадливия Лорд Дингуол (Роби Колтрейн).

По невнимание, с действията си Мерида отприщва ярост и хаос в царството и, когато се обръща за помощ към ексцентричната старица Мъдрата Жена (Джули Уолтърс), й е предоставено едно желание, което се оказва наистина злополучно.

Последвалите опасности принуждават Мерида да открие значението на истинската храброст, за да отмени проклятието преди да е станало твърде късно.