Oригинално Заглавие: The Animatrix
Българско Заглавие: Аниматрицата
Жанр: Анимация, Екшън, Приключенски, Драма, Сай-Фай
Година: 2003
Държава: САЩ
Език: Английски, Японски
Времетраене: 102 Минути
Следва: Матрицата (1999)
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Тези филми с качеството на игрално кино – всеки с дължина между 6 и 17 минути, ни разказват нови истории за революционния свят на Матрицата, разтърсващата виртуално-реална трилър-екшън трилогия, създадена от сценаристите-режисьори Анди и Лари Уашовски.

Зрителите на Аниматрицатга ще се запознаят с нови детайли от генезиса на Матрицата и ще срещнат нови герои, чиито приключения са втъкани в материята на тези филми.

Аниматрицата е също и ярък експеримент на в областта на “разширяващия” се разказ, чрез което братя Уашовски на течението в поп културата, възпламенило тяхното въображение -- уникалния японски жанр футуристична анимация, известен като "anime".

Филмът събира заедно някои от най-уважаваните ветерани и новатори на процъфтяващата и глобално популярна японска анимационна индустрия и ги присъединява към екипа, създаващ измислената вселена на братя Уашовски.

В отбора участват и двама, работещи в САЩ режисьори, Питър Чънг (Aeon Flux) и Анди Джоунс (Реална Фантазия), чието творчество е силно повлияно от японския анимационен стил “аниме”.