Оригинално Заглавие: 50/50
Българско Заглавие: 50/50
Жанр: Биографичен, Комедия, Драма
Година: 2011
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 100 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия

Синопсис:


Млад мъж превръща опасна болест в уникална възможност да изживее живота 50/50. Това е забавна, трогателна и оригинална история за приятелството, любовта и оцеляването, където главните роли се изпълняват от Джоузеф Гордън-Левит и Сет Роугън.

Адам Лърнър (Джоузеф Гордън-Левит) има прекрасен живот - талантлива и сексапилна приятелка художничка и страхотна работа в Националното обществено радио. На 27 години изглежда, че има всичко. Но когато Адам открива, че страда от рядка и евентуално смъртоносна форма на рак, животът му се превръща в хаос. Писателят Уил Райзър също е водил своя лична битка с рака и се вдъхновява да напише оригинален сценарий, отразяващ сблъсъка на комизма и страданието, който отвежда съвършено неподготвения герой на необичайно и често смехотворно пътуване.

Когато светът му започва да се променя по всякакъв начин, Адам е изправен пред добронамерените, но натрапчиви опити на приятелите и близките си да облекчат нещата за него. Най-добрият му приятел Кайл (Сет Роугън) използва състоянието на Адам, за да предизвика съчувствие в момичетата и да му осигури секс. Властната му майка (Анджелика Хюстън) вече не вижда него, а само собствените си страхове. Иначе вечно заетата му приятелка Рейчъл (Брайс Далас Хауърд) се опитва да се откъсне от все по-натоварения си социален живот, а Катрин (Ана Кендрик), неопитният терапевт, който му е назначен, се бори да удовлетвори потребностите на едва третия си клиент в този неочаквано забавен филм, който ни припомня, че понякога смехът е най-доброто лекарство.