Оригинално Заглавие: 21
Алтернативно Заглавие: 21 - The Movie
Българско Заглавие: 21
Жанр: Криминален, Драма
Година: 2008
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 123 Минути
Галерия / Трейлър / Рецензия

Синопсис:


Ако сте страстен комарджия и любител на истории от казиното, а сериала “Лас Вегас” не ви се струва достатъчно “картоиграчески”, можете да си наваксате с “21”. Базиран на действителна история, филмът на Робърт Лукетич разказва за група млади студенти, които се оказват въвлечени в ада на играта от един от най-брилянтните си преподаватели, Мики Роза (Кевин Спейси). Решен на всяка цена да впечатли ректора на Харвард, тъй като се нуждае от стипендия, Бен (Джим Стърджис) не се спира пред нищо. След дългите часове, които прекарват около игралната маса, където Роза ги обучава на Блек Джек, новите “броячи” заминават за Лас Вегас, за да изпробват уменията си “на живо”. Редуването на скромния колежански живот с лукса в столицата на хазарта не се отразява добре на душевното им равновесие...

“21” се радва на добър съспенс, който събужда интереса на зрителя и задържа вниманието му достатъчно дълго. Може и да не разбирате нищо от карти и от сложната система, която позволява на групата да спечели стотици хиляди долари, но персонажите са добре разработени и отношенията между тях – както по време на играта, така и в личен план - са в центъра на сюжета.

Филмът смесва два типа истории: “комарджийски” и "учител – ученик". Без да достига до истинската хазартна страст “на живот и смърт”, когато сме увлечени да следим коя ще бъде следващата карта или как помръдва мускулчето на начие лице, “21” не задълбава и в моралната страна за личния пример и отговорността на учителя. В този смисъл филмът е лековат, малко повърхностен, но пък добре скицира последиците, които главозамайването от успеха предизвиква у Бен и приятелите му. Може би няма да го помните дълго, но ще си прекарате добре двата часа в киносалона.