Оригинално Заглавие: 2 Fast 2 Furious
Алтернативно Заглавие: The Fast and the Furious 2
Българско Заглавие: Бързи и яростни 2
Жанр: Екшън, Криминален
Година: 2003
Държава: САЩ, Германия
Език: Английски, Испански
Времетраене: 107 Минути
Част от поредица: << 2 >>
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:

Брайън О'Конър е напуснал Ел Ей поради незаконните си действия от първия филм и сега обикаля улиците на Маями, като изкарва прехраната си чрез надбягвания с коли. Наблюдаван от митническия агент Моника Фуентес, Брайън е заловен от полицията и му е предложена сделка от агенти Маркам и Билкинс да стане полицай под прикритие и да се опита да изобличи наркобоса Картър Вероне, като в замяна ще получи чисто досие. Брайън се съгласява, но само ако му разрешат сам да избере партньора си. Той заминава за Барстоу, Калифорния, където вербува стария си приятел Роман Пиърс да му помогне. Пиърс приема, но при същите условия, предложени на Брайън. С помощта на Моника Брайън и Роман обединяват усилията си, за да арестуват Вероне.
В първия филм “Бързи и яростни” Брайън О'Конър направи сериозна грешка в професионалната си кариера, оставяйки шефа на бандата крадци на коли да избяга. В резултат на това е отстранен от полицията на Ел Ей. Две години по-късно, в Маями, му е даден шанс за реабилитация: той е последната надежда на ФБР и местните власти да уличат крупния бизнесмен Картър Вероне, заподозрян в пране на пари и пристрастен към родеото. О’Конър трябва да се внедри в организацията на Вероне. Той се възползва от това, за да наложи собствения си избор за партньор - Роман Пиърс, рецидивист и приятел от детинство, за когото успява да издейства условно предсрочно освобождаване.
Разследването на двамата приятели се усложнява от присъствието на агент Моника Фуентес - след като е била внедрена при Вероне, тя изглежда се е превърнала в негова съучастничка…