The Hobbit: An Unexpected Journey

Оригинално Заглавие: The Hobbit: An Unexpected Journey
Алтернативно Заглавие: The Hobbit: Part 1
Българско Заглавие: Хобит: Неочаквано пътешествие
Жанр: Приключенски, Фентъзи
Година: 2012
Държава: САЩ, Нова Зеландия
Език: Английски
Времетраене: 169 Минути
Част от поредица: 1 >>
Следва: Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена (2001)
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


"Хобит: Неочаквано пътешествие" проследява пътешествието на главния герой Билбо Бегинс, който е въвлечен в епичен поход за освобождаване на Еребор - изгубеното царство на джуджетата, което отдавна е завладяно от дракона Смoг.

Към Билбо се обръща появилия се изневиделица вълшебник Гандалф Сивия и Билбо се присъединява към група от тринайсет джуджета, предвождана от легендарния воин Торин Дъбощит. Пътуването им ги отвежда в Пущинака; през коварни земи, гъмжащи от гоблини и орки, смъртоносни уаргове и гигантски паяци, създания, сменящи облика си и различни магьосници. Макар че целта им е на изток, при Самотната планина, те трябва първо да се измъкнат от тунелите на гоблините, където Билбо среща създание, което завинаги ще промени живота му – Ам-Гъл.

Насаме с Ам-Гъл, на брега на подземно езеро, нищо неподозиращият Билбо Бегинс не само открива дълбини на хитрост и смелост, учудващи и него самия, но се сдобива със "скъпоценния" пръстен на Ам-Гъл, който има неочаквани и полезни качества. Простичък златен пръстен, който е свързан със съдбата на цялата Средна земя по начини, недостъпни за познанието на Билбо.


Коментари