Friends

Oригинално Заглавие: Friends
Българско Заглавие: Приятели
Жанр: Комедия, Романтичен
Година: 1994-2004
Държава: САЩ
Език: Английски
Времетраене: 22 Минути / 238 епизода
Статус на сериала: Завършен / 10 сезона
Спин-оф: "Джоуи" (2004-2006)
Галерия / Трейлър / Рецензия


Синопсис:


Моника, млада готвачка на около 25 години, живее в апартамент в Манхатън. Тя намира нова съквартирантка в лицето на Рейчъл, нейна стара най-добра приятелка от гимназията, с която е изгубила връзка от години. Като едно истинско разглезено дете, Рейчъл никога до сега не е работила и възстановява връзките си с Моника единствено защото е останала почти без средства, след като е изоставила годеника си пред олтара.

Въпреки това искрено приятелство ще се създаде (отново) между двете жени, а Рейчъл ще се приспособи без проблем в компанията от приятели на Моника, съставена от Фийби (бивша съквартирантка на Моника), Рос (братът на Моника, тайно влюбен в Рейчъл), Джоуи и Чандлър (последните двама делят един апартамент, разположен срещу този на Моника и Рейчъл в същия жилищен блок). Всички тези млади хора са неженени с изключение на Рос, който вече е бил женен и сега е разведен.

През всичките 10 сезона на „Приятели“, се проследява ежедневието на тези шест героя, също както развитието на техните отношения и на професионалния и личния им живот, със своята смесица от радости и разочарования.


В главните роли: ДЖЕНИФЪР АНИСТЪН, КОРТНИ КОКС,
ЛИСА КУДРОУ, МАТ ЛЕБЛАНК 
Участват още: ДЖОВАНИ РИБИЗИ, ДЖУЛИЯ РОБЪРТС,
ЧАРЛИ ШИЙН, БРУК ШИЙЛДС, ДЖОН ФАВРО, РОБИН УИЛЯМС, БЕН СТИЛЪР, НОА УАЙЛИ, ХЮ ЛОРИ, БРУС УИЛИС,
РИЙЗ УИДЪРСПУН, СЮЗАН САРАНДЪН, УИНОНА РАЙДЪР,
ГАРИ ОЛДМАН, ДЕНИС РИЧАРДС, АЛЕК БОЛДУИН, БРАД ПИТ, КРИСТИНА АПЪЛГЕЙТ, МЕЛИСА ДЖОРДЖ, ИВАНА МИЛИЧЕВИЧ, АНА ФАРИС, МАРИЯ ПИТИЛО, ДЖОРДЖ КЛУНИ, КАТЛИЙН ТЪРНЪР
Саундтрак: ЛИСА КУДРОУ, ДЖЕНИФЪР АНИСТЪН,
КОРТНИ КОКС, МАТ ЛЕБЛАНК, БРУС УИЛИС, КАТЛИЙН ТЪРНЪР, РАНДИ НЮМАН 

Разпространител: Warner Bros. Television / Warner Home Video / NBC

Коментари